фото: pixabay.comНаближава срока за подаване на данни за платени доходи на

...
фото: pixabay.comНаближава срока за подаване на данни за платени доходи на
Коментари Харесай

Остават 2 седмици за подаване на справките за изплатените доходи през 2020 г

фото: pixabay.com

Наближава периода за подаване на данни за платени приходи на физически лица

Повече информация за попълването и подаването на справката по член 73, алинея 1 и алинея 6 от ЗДДФЛ може да се получи на телефона за информация на Национална агенция за приходите 0700 18 700.

Остават 2 седмици за подаване на справките по член 73, алинея 1 и алинея 6 от ЗДДФЛ за изплатените приходи през 2020 година, припомнят от Националната организация по приходите.

Крайният период е 1 март, тъй като законовата дата 28 февруари и почивен ден. От приходното ведомство припомнят, че и двата документа се подават единствено по електронен път.

Досега в русенската приходна администрация са получени 1 798 информации по член 73, алинея 1 от ЗДДФЛ. В тях предприятия и самоосигуряващи се лица са оповестили изплатените през годината приходи,  удържаните налог и наложителни осигурителни вноски на физически лица от извънтрудови правни отношения, практикуване на свободна специалност, авторски и лицензионни хонорари, наем и други приходи, разказани в номенклатурата за тип на прихода към одобрения от министъра на финансите пример на справката.

Към момента 3 229 са справките, подадени от работодатели в района по чл.73, алинея 6 от ЗДДФЛ, за изплатените през 2020 година облагаеми приходи по трудови правни отношения и за удържаните налог и наложителни осигурителни вноски.

Информацията от справките разрешава на приходната администрация да приготви предстоящите след 1 март електронни годишни данъчни заявления с попълнена информация за изплатените приходи и удъдържани налози и осигуровки на всеки поданик, а също и да извърши параленост на заявените данни от платците и получателите на приходи.

Санкциите за непредставяне на данни за изплатени суми на физически лица, както и за изтъкване на погрешни или непълни данни в справката, са в размер до 250 лв.. Глобата се постанова за всяко физическо лице, за което не е подадена информация или подадената информация не е правилна.

Повече информация за попълването и подаването на справката по член 73, алинея 1 и алинея 6 от ЗДДФЛ може да се получи на телефона за информация на Национална агенция за приходите 0700 18 700.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР